ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътНовини

Пороят съсипа скъпа техника и лекарства в две болници в Пловдив

Електрозахранването в Света Каридат е възстановено, част от болните са пуснати у дома

Обстановката постепенно се нормализира

Две здравни заведения в града пострадаха най-тежко от изсипалия се на няколко пъти порой през деня в Пловдив. Приземните и подземни помещения на Онкодиспансера и болница „Света Каридат“ се наводниха.

Екипи на пожарната над пет часа отводняват двете болници, продължават и в момента.

В Онкодиспансера водата достигна над 20 см на нивото където се намира аптеката със скъпоструващите лекарства и част от техниката на Комплексния онкологичен център.

В болница „Св. Каридат“ наводнението причини и прекъсване на електрозахранването , а под вода от близо метър бе ниво -1. Два екипа и в момента изпомпват помещенията там, а здравното заведение закупи по спешност допълнителни помпи. Част от по-леко болните са пуснати за домашно лечени, обясниха от здравното заведение.

Така изглежда ниво  -1 в болницата.

Освен училище „Димитър Талев“, за което ви съобщихме по-рано днес, в район Южен са наводнени и три детски градини – Вяра, Мечта и Валентина.

До 17, 30 днес бяха получени над 100 сигнала на спешния телефон.

Според данни на спасителните служби, най-тежко е положението в квартал Кючук Париж, където има наводнени улици и мазета на къщи. Очакват се още, тъй като някои хора още не са се прибрали по домовете си след работа, коментираха от пожарната.

Обстановката в града постепенно се нормализира. Подлезът на Гладстон вече е отводнен. Почти всички булеварди са проходими, на много места обаче не работят светофарните уредби.

Снимка на корицата: Наводнението в Онкодиспансера

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина